Știm cu toții cat de greu este să menții o relație la distanță, aproximativ 80% dintre ele se termină din cauza distanței, care implică și alți factori, tocmai de aceea vin în ajutorul dumneavoastră cu câteva sfaturi.

1# Comunicați și întâlniți-vă cât de des puteți ! Comunicarea reprezintă piatra de temelie în menținerea și dezvoltarea unei relații la distanță, pentru că înseamnă implicare, interes și grijă. Doar comunicând puteți lămuri diverse neînțelegeri, doar comunicând vă puteți duce relația la alt nivel și doar așa vă puteți sprijini unul pe celălalt în anumite situații. Și partea cu întâlnitul este un aspect foarte important, reprezintă  două treimi dintre situațiile în care partenerii își mai acordă o șansă relației, trecând peste neînțelegerile create. Așadar, oridecateori unul din voi are ocazia să meargă în vizită la celălalt sau aveți posibilitatea să vă întalniți undeva la mijlocul distanței faceți-o, acest lucru va întări relația voastră și vă va face să simțiți bucuria si extazul la cel mai înalt nivel.

2# Să aveți încredere unul în celălalt și să fiți sinceri unul cu altul! În cele mai multe cazuri, în procent de 90%, încrederea stă la baza funcționării oricărei relații, dacă aceasta nu există, o relație nu poate continua. În majoritatea relațiilor la distanță, 7 din 10 parteneri devine gelos, suspicios și are impresia că partenera îl înșală, sau nu îi spune adevărul atunci cand iese în oraș,sau oriunde în altă parte,motiv pentru care se va ajunge la o neînțelegere destul de mare doar pentru că el/ea nu crede persoana iubită, întrucat nu pot fii unul langă altul să știe sigur ce fac unul sau celalalt . Sinceritatea este la fel de importantă precum încrederea,deoarece trebuie să spuneți mereu adevărul, doar așa va fi mai ușor să mențineți relația solidă și frumoasă chiar și la distanță. Întotdeauna va fi apreciată sinceritatea, chiar și în cazul în care este vorba de o faptă  dureroasă pentru partener, aceasta trebuie mărturisită, pentru că în acest fel, partenerul va realiza că ești sinceră cu el, iar într-un mod indirect va realiza și faptul că poate avea încredere în tine.

3# Să înțelegeți și să susțineți partenerul/partenera în diversele situații cu care vă confruntați! Este necesar să vă puneți în locul partenerului pentru a înțelege schimbările de comportament, teama sau grija pe care v-o poartă. De exemplu, în aproape 100% dintre situațiile în care partenerul iese pe afară cu prietenii și în grupul de prieteni se află și o fată care îl place, atunci partenera va fi stresată și va aborda un comportament neobișnuit sau se va arăta indiferentă cu privire la acest fapt, moment în care, partenerul trebuie să îi înțeleagă gelozia, incomoditatea în care a fost pusă partenera , pentru că dacă s-ar pune în locul ei, ar privi și el aproximativ la fel situația. Susținerea partenerului este foarte importantă în orice situație, plecând de la a învăța să meargă pe bicicletă, pănă la a lua decizii extrem de importante pentru îmbunătățirea vieții ei personale, trebuie susținută în absolut tot ceea ce îsi dorește să urmeze și în tot ceea ce îi aduce zâmbetul pe buze.

Chiar dacă poate părea dificil de întreținut o relație la distanță, dacă faceți acești pași și sunteți asumați, puteți trece peste această distanță. Oricât de departe v-ați afla unul de celălalt, iubirea vă va aduce împreună în proporție de 99%!