Stilul este reflexia personalității și a atitudinii noastre. Ba mai mult, stilul ne definește și starea de spirit și ne face să ieșim în evidență prin originalitate și creativitate.

Totuși, multă lume nu înțelege faptul că nu totul se referă la haine atunci când vine vorba de stil, acesta fiind un mod de a ne cunoaște pe noi înșine mai bine, de a arăta lumii cine suntem în interior în propriul mod, unic și personal.

CONFORT VS STIL: SE POTRIVESC ÎMPREUNA?

Un lucru este sigur atunci când vine vorba de haine și modă: atâta timp cât nu ești comfortabil în ținuta aleasă, acest lucru se va observa de la o poștă.

Fie în expresie, în mersul tău, în felul în care te așezi sau ridici de pe un scaun, chiar și în atitudine.

Nimeni nu este fericit sau răbdător atunci când pantalonii sunt prea mulați sau te strâng pantofii.

PROPRIUL TĂU STIL: CUM ÎL GĂSEȘTI?

PASUL 1: Creează-ți un moodboard.

Ce este mai exact un moodboard? Orice proiect, chiar și acesta, are nevoie de un concept bine gândit.

Creează-ți un folder și umple-l cu imagini ce fac referire la tematica aleasă de tine. Goth? Haine cu nuanțe calde? Îmbrăcăminte de vară?

Atenție, totul din acel folder trebuie să fie în armonie, texturi, culori, forme și așa mai departe.

Cea mai bună aplicație pentru acest lucru este chiar Pinterest, unde pozele sunt nelimitate și poți chiar să găsești un moodboard care să ți se potrivească, gata făcut! Totuși recomand să nu fie luat de-a gata.

PASUL 2: Înțelege-ți forma corpului!

Acest lucru este esențial atunci când vine vorba de îmbrăcăminte. Având în vedere că partea de a ne cunoaște cât mai bine joacă un rol incredibil de important atunci când vine vorba de modă, aceasta este o oportunitate de a învăța.

Ține minte! Nu contează ce formă ai atâta timp cât hainele tale te fac fericită și te avantajează!

De exemplu, dacă forma corpului tău este de clepsidră – talia mai mică în comparație cu umerii și șoldurile –, îți vei alege mult mai ușor hainele, punându-ți în evidență doar talia. Cele mai bune “prietene” ale tale vor fii curelele și rochiile mulate ce te vor avantaja chiar și mai mult.

Dacă forma este de dreptunghi, tot ce trebuie să faci este să-ți pui în evidență șoldurile și umerii. Această formă este cel mai des întâlnită la persoanele cu o figură atletică.

Atunci când vine vorba de corpurile cu formă de pară – adică umerii și talia mică și șolduri proeminente –, orice cu umerii marcați precum sacourile cu epoleți își vor face treaba de minune!

PASUL 3: Găsește-ți propriile accesorii.

Fie că ești adepta pălăriilor, brățărilor sau a eșarfelor, toți avem nevoie de o semnătură.

Asta ne face unici atunci când vine vorba de modă… acea amprentă ce ne definește întotdeauna și îi face pe oameni să se gândească la noi atunci când întâlnesc “acel ceva” pe stradă sau prin vitrinele magazinelor.

Degeaba hainele ți se potrivesc perfect dacă acel outfit nu pare al tău.

PASUL 4: Nu cumpăra dacă nu ești sigură

Mulțumită primului pas stilul tău ar trebui să fie deja bine pus la punct și să știi în ce direcție te îndrepți cu fiecare haină pe care o pui pe tine.

Investește numai și numai în hainele pe care știi că le vei purta ca să nu ocupi un loc degeaba în dulap pentru ceva ce nu ți se potrivește.

PASUL 5: Trebuie să știi ce nu îți place

Tuturor ni s-a întâmplat să cumpărăm ceva iar apoi, ajunși acasă, realizăm că nu este tocmai ceea ce ne doream.

Cu cât ne cunoaștem mai bine și ne știm limitele atunci când vine vorba de haine, cu atât mai ușor va fii să rezistăm acelei rochii sau bluze de care ne-am îndrăgostit atunci când am văzut-o pe manechin, dar pe care nu am purta-o niciodată.

CE NU TREBUIE SĂ UITĂM

Deși sunt o mulțime de lucruri de spus atunci când vine vorba de modă, personal, cred că cel mai important lucru este să nu uităm să ne simțim bine în ceea ce purtăm.

Originalitatea și stilul pot să fie prezente în ecuație chiar și atunci când luăm un simplu hanorac pe noi sau o pereche de blugi negri.

Felul în care le purtăm, de preferat cu mândrie, spune totul despre noi, și mai ales, felul în care zâmbim atunci când ne uităm în oglindă!