Cu toții avem zile când vrem să ieșim din casă, dar nu am vrea să cheltuim bani… Ei bine, adevărul este că și în București există câteva locuri minunate în care te poti relaxa și în care îți poți crea amintiri minunate, chiar și fără bani.

Eu m-am decis să îți prezint 5 dintre ele astăzi, ca să știi unde sa-ti programezi următoarea ieșire din weekend.

Selfi-urile sunt mai frumoase în afara mall-ului

Oferă o sansă naturii, fă o plimbare prin Parcul Natural Văcărești. Aceasta este singura arie protejată din București, iar frumusețea naturii de aici te va copleși.

Vei găsi nenumarate specii de plante si animale pe care le vei găsi în mediul lor natural, libere… așa că ia cu tine și un aparat foto. Pozele pe care le vei face aici sigur îți vor da pe spate toți prietenii.

Experiența aceasta te va face să simți că ești un adevarat explorator în Capitală. Astfel, vei admira natura, te vei relaxa și vei avea ocazia să descoperi natura într-o postură destul de neobișnuită… cel puțin pentru București.

De asemenea, dacă îți place mișcarea, ai posibilitatea de a accesa unul dintre cele 2 trasee de biciclete ce au in total o lungime de aproximativ 8 km sau te poti plimba pe traseul pedestru, de 2,3 km.

Accesul în parc se poate face din fața Complexului Asmita Gardens (acces pedestru) sau din Strada Săvinești (acces pedestru și pentru biciclete).

Descoperă frumusețea printre blocuri

Dedică o zi muzeelor mai puțin cunoscute… precum Palatul CEC. Sunt sigură că ai trecut de multe ori pe lângă acesta, dar te-ai gandit vreodată să îl vizitezi?

Arhitectura acestuia te lasa de-a dreptul fără cuvinte, stilul eclectic te va cuceri încă din prima clipă.

Construit acum 155 de ani, Palatul nu poate fi vizitat în totalitate, găzduind încă sediul CEC Bank, dar poți vizită Muzeul CEC, aflat la parterul Palatului.

În interiorul muzeului vei găsi nenumărate produse bancare de la 1800 până în prezent, pusculite, seifuri, cărți poștale și multe altele pe care te las să le descoperi singur…

După ce termini cu Palatul CEC, ia la pas și Centrul Vechi și vezi ce alte capodobere arhitecturale mai găsești prin zonă. Nu uita să ne spui și nouă ce ai mai descoperit!

Palatul CEC se află pe bulevardul Calea Victoriei, la numărul 13, chiar vis-a-vis de Muzeul Național de Istorie al României, deci, poți împușca 2 iepuri dintr-o lovitură.

Fă un picnic în grădina japoneza din Herăstrău

Sigur ai auzit vorbindu-se despre grădina japoneză din Herăstrău… Eu iti recomand să o vizitezi primăvara, deoarece acest loc reprezintă o adevărată oaza de liniște din jungla urbană.

Mirosul și cromatica florilor de cireș, îmbinate cu cântecul păsărilor te vor face să te deconectezi de la tot ceea ce este în jurul tău.

Aici vei găsi deasemenea un număr de 10 arțari japonezi și nu mai puțin de 481 de azalee – decorul perfect pentru un picnic de neuitat. Dacă plănuiești să oferi persoanei iubite o experientă romantică așa cum nu a mai întâlnit, deja ți-am oferit rețeta…

În fiecare an, în luna aprilie se organizează aici un eveniment japonez numit Hanami  un obicei japonez ce înseamnă „contemplarea florilor de cireș” – la care trebuie să participi măcar odată!

Cu siguranță știi cum să ajungi în parcul Herăstrău. Grădina japoneză este situată pe una dintre aleile parcului,  intrarea Charles de Gaulle fiind cea mai apropiată.

Photoshoot pe Insula Îngerilor 

Este vorba despre insula de pe Lacul Morii, despre care – sincer – am aflat și eu destul de recent. Insula Îngerilor se află in partea de nord a Lacului Morii și este locul ideal dacă vrei să îmbini o ședința foto cu puțină relaxare.

Frumusețea ei este una ce te va provoca, te asigur. Pe lângă câteva ruine ale unei încercări a regimului ceaușist de a amenaja zona, vei găsi aici piesa centrala – pavilionul in stil roman, sub acoperișul căruia se află inscripția „Ai grija sa nu te pierzi, în timp ce cauți!„.

Locul sugerează o atmosferă sumbră, ce te va conduce spre o meditație profundă, iar pozele tale vor rupe Instagram-ul, garantez!

Pentru a ajunge la insulă, ai nevoie de o mașină și de o hartă. Eu te sfătuiesc să alegi drumul principal, cel asfaltat în favoarea potecilor.

Scena lor… cuibușor de nebunii

Este vorba despre o activitate puțin altfel, pe care am decis să ti-o prezint datorită emoțiilor intense pe care le va trezi în tine.

Cuibul artiștilor este reprezentat de câțiva tineri absolvenți de actorie ce au vrut să pună bazele unui loc în care spectacolele de teatru să fie similare cu o adunare de familie.

Pana acum, au susținut 1200 de reprezentații, au avut un turneu prin țară și câteva festivaluri de teatru în cuib.

Știi ce înseamnă asta? Înseamnă că oamenii aceștia fac toate lucrurile din dragoste pentru artă. Nu există o taxă pentru biletele aferente reprezentanțiilor, dar la sfârșitul fiecărui spectacol vei vedea o urnă de donații în care vei putea dona cât dorești. Aceste donații îi ajută pe artiști să întrețină cuibul, să plătească facturile și să construiască decoruri pentru spectacole.

Eu îți recomand să aloci câteva ore într-una din serile în care vrei să experimentezi ceva inedit, și să participi la unul dintre spectacolele lor. Îți garantez ca te vei îndrăgosti de liniștea și ospitalitatea locului, care – pe deasupra – vin la pachet cu mult entertainment și voie bună.

În plus, fiecare spectator are parte de un pahar de vin… așa că, ce poți cere mai mult? Vin, teatru, divertisment = rețeta perfectă pentru o seară de neuitat.

Cuibul Artiștilor este situat in Amfiteatrul Facultății de Inginerie din cadrul UTCB, bld. Pache Protopopescu, numărul 66.