Folosesc zilnic cardul pentru diverse cumpărături… și până de curând, plăteam zilnic comisioane bancare.

Cardul Bancar – can’t live with or without it…

În ziua de astăzi, cardul bancar a devenit – din păcate – o necesitate.

Spun „din păcate” pentru că sunt adeptul intimității – uneori duse la extrem – și cred că într-o oarecare măsură deținerea unui astfel de obiect îi poate oferi băncii detalii extrem de personale – ex. locul unde te aflii, ce cumpărături faci în general, cât cheltui etc.

Cu toate acestea, nu pot constesta beneficiile pe care deținerea unui card bancar le are. De la siguranța că nu vei pierde banii odată cu portofelul, și până la ușurința cu care poți face plăți – atât online, cât și offline, cardul este cu siguranță un instrument care îți va salva timp.

Zorii unei noi forme de banking – Băncile digitale

2019 a fost cu siguranță anul marilor schimbări în termeni de banking. Deși băncile digitale au apărut pe piață în urmă cu câțiva ani, adevărul este că până anul acesta, nu mulți erau cei ce le foloseau serviciile.

Cu 90% dintre băncile tradiționale investind mai puțin de 0.5% în digitalizare – într-o eră a internetului – este de înțeles de ce băncile „virtuale” prind contur și câștigă din ce în ce mai mult teren.

Când spun digitalizare, nu spun doar partea de interacțiune cu clientul – front end –, ci mă refer și la partea de automatizare a proceselor – back end –  pentru a oferi clientului un răspuns mult mai rapid. Iar la acest capitol, trebuie să recunoști și tu că băncile tradiționale nu fac o treabă tocmai bună…

Poți avea încredere într-o bancă fără sediu?

Este ca și cum ai spune „Pot avea încredere într-un magazin online?”… sigur că poți! Lucurile în zilua de astăzi s-au stabilizat în online, iar instituțiile naționale și internaționale reglementează și monitorizează absolut orice business.

Chiar dacă nu vei ajunge niciodată să semnezi un contract pe hârtie, acceptarea termenilor și condițiilor joacă exact același rol. Mai mult decât atât, vei vedea că – pentru siguranța ta – atunci când deschizi un cont bancar digital ți se va cere să îți confirmi identitatea prin fotografierea ID-ului.

De ce ar trebui să folosești și tu Revolut?

În primul rând, trebuie să îți spun că Revolut este o bancă digitală – dar probabil ți-ai dat deja seama având în vedere contextul…

În al doilea rând, trebuie să îți spun de ce am ales eu să folosesc serviciile lor… Înainte de a enumera beneficiile pe care mi le oferă cardul Revolut, ar trebui să îți spun două lucruri despre mine:

  1. Călătoresc destul de des în străinătate
  2. Datorită job-ului, primesc des transferuri din alte țări

Vei înțelege imediat de ce am făcut aceste două mențiuni – nicidecum ca să mă laud...

Iată, deci, ce îmi oferă Revolut și cum te-ar putea ajuta și pe tine:

  • Rate de schimb MUUULT mai bune decât cele bancare

Cum spuneam, dacă și tu călătorești prin străinătate, cu Revolut vei putea schimba bani în moneda locală cu o rată de schimb mult mai bună decât cea oferită în general de bănci.

De exemplu, dacă în momentul acesta BT îmi oferă 5.44 RON pe o Liră Sterlină, cu Revolut aș putea obține 5.52 lei pentru aceiași Liră. Poate ți se pare puțin, însă dacă schimbi 1000 de lire, diferența este de 83 de lei – adică 15 Lire.

  • 0% comision la retragerile din ATM-uri

Desigur, la planul Standard – care este gratuit – am o limită de 800 de Lei, dar sincer, nu lucrez atât de des cu bani cash, iar până acum nu am depășit niciodată această limită – pentru că nu am avut nevoie de mai mult.

  • Transferuri instante către alți utilizatori Revolut

Bănuiesc că știi deja că transferurile bancare durează aprox. 24h – și chiar 48h dacă primești banii din străinătate. Cu Revolut, lucuruile stau altfel. În momentul în care cineva ți-a transferat o sumă de bani, acea sumă va apărea instant pe contul tău.

Iar acestea sunt doar motivele principale pentru care eu am ales Revolut în detrimentul unei bănci tradiționale, dar vei descoperi că acesta oferă mult mai multe beneficii.

Deschide-ți contul direct de pe telefon

Dacă vrei să te bucuri și tu de această „lejeritate” bancară, tot ce trebuie să faci pentru a deschide un cont este să deții un smartphone cu Android sau iOS și să ai la îndemână un document de identitate buletin, permis de conducere, pașaport.

Folosește ACEST link pentru a te înscrie și a primi un card GRATUIT, descarcă aplicația pe telfon și înregistrează contul… Asta este tot.

Procesul de deschidere a contului este relativ ușor, dar dacă ai întrebări, nu ezita să mă contactezi și te voi ajuta cu cea mai mare plăcere.