Da ladies, ați citit bine ! Astăzi am vorbit cu 5 amici foarte buni despre prietenele lor, despre relații și cât de greu este să fii într-una. Din păcate, toți au ajuns la aceeași concluzie… este foarte greu sa găsești o fată de încredere în ziua de azi. O propoziție despre care pot spune că mi-a rămas tipărită în minte

Poate deja v-ați simțit ușor revoltate după aceste vorbe însă haideți să nu ne enervăm atât de repede și să ascultăm părerea lor. Mulți dintre ei susțin că pe cât de guralive suntem când vine vorba despre o ceartă în cuplu, pe atât de tare avem probleme în a comunica cu ei și de a ascunde anumite lucuri, de multe ori banale.

Cu toate știm că fiecare avem modul nostru de a fi și de a ne purta într-o relație, dar, după cum a spus și unul dintre băieții cu care am discutat,toate aveți unele chichițe care contează mult pentru noi’. Având în vedere că ei sunt cei cu care ne vom petrece restul vieții, haideți să vedem ce au de spus în privința problemelor noastre într-o relație cu partenerul.

Nu spunem întotdeauna adevărul

Ei bine, se pare că aceasta este problema noastră majoră. Mințim de multe ori în legătură cu lucruri minore ce nu ar trebui ascunse. Băieții susțin că nu şi-ar pierde încrederea într-o fată dacă aceasta ar fi deschisă cu ei. De multe ori aceștia sunt înțelegători cu noi, iar dacă nu sunt, ar trebui schimbați.

Nu trebuie să ne fie frică să spunem adevărul, mai ales cu persoana iubită care ar trebui să fie acolo lângă tine pentru a te susține și înțelege. Un lucru minor spus astăzi, poate însemna un lucru major spus în altă zi, care ar trebui discutat sau reparat. Într-o relație se potrivește proverbul ‘Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face’. Așa că fetelor, fiți sincere, nu vă feriți de parteneri și încercați să comunicați cât mai mult cu stimabilii.

 

Nu ținem cont de intimitatea în cuplu

Un alt lucru de care suntem conştiente că avem o problemă este sportul nostru preferat, bârfitul. Sau cum ne place nouă să-l numim ‘schimb de impresi’. Facem asta cu prietenele noastre în mare parte din zi iar asta îi dă uşor la o parte pe baieți.

Pe lângă faptul că lor nu le place această melodramă a noastră, ei se gândesc că la fel de uşor putem să ‘dăm din casă’ . ‘Dacă văd că prietena mea vorbeşte cu prietenele ei despre confesiuniile mele, prefer să nu mai vorbesc deloc’.

Așadar, ar fi bine să păstrăm acea intimitate de familie când vine vorba despre relația noastră, deoarece băiatul îți face ție o mărturisire, ceea ce înseamnă că ești o persoană importantă lui și că are nevoie de sfatul tău, nu al prietenelor tale. Dacă i-ai oferit sprijin moral, pune lacăt la gură și pastrează momentele lui de sinceritate între voi doi.

Nu răspundem la mesaje

Acesta este lucrul care m-a şocat cel mai tare când l-am auzit din partea baietilor . Aceştia spun că nu știm să vorbim prin mesaje, nu deschidem subiecte și răspundem foarte greu. Unul dintre băieți susține că ‘daca o fată îmi răspunde după 7 ore, deja mă gândesc că nu e interesată și că poate vorbeşte cu alții’.

Sună a ceva ce gândim și noi. Se pare că și pentru ei este o problemă vorbitul pe social-media. Aici am 2 sfaturi pe care vă rog să le ascultați cu atenție:

  • Uită ce îți spuneau toate prietenele că nu e bine sa răspunzi imediat la mesaje, deoarece pari ‘disperată’. Total greșit. Un băiat dacă îți dă mesaj vrea să te cunoască, să vorbească cu tine, nu sa aștepte ore pentru un mesaj. Dacă ești ocupată îl anunți politicos că îi vei scrie tu când ai timp liber.
  • Deschide subiecte. Pune întrebări. Povesteşte ce ai făcut pe ziua de azi. Aceștia se plâng din cauza presiunii puse pe ei de a trage de conversație deoarece ei sunt masculii din ecuație. Dar dacă și noi nu suntem în stare să scoatem 2 cuvinte înseamnă ca este ceva în neregulă. Așa că spor la vorbit!

Ne lipsește încrederea în noi

De 5 ori, da! Avem o problemă cu încrederea în noi, o problemă cu corpul nostru, cu fața noastră, cu aproape tot ce e legat de noi. Haideți să ne punem în locul lor… ați rezista lângă o persoana care se plânge non-stop că are numai defecte și ca a pus 2 kilograme în ultima săptămână? Nu prea cred…

Pe lângă faptul ca nu le place smiorcăiala, aceștia nici nu au răbdarea necesară de a ne face tot timpul complimente pentru a ajunge să îi credem.

”Nu poți să ai încredere într-o persoană care n-are încredere nici măcar în ea”
– a mărturisit unul dintre cei 5 băieți care au luat parte la acest mic chestionar al meu

Dacă te iubești pe tine, totul se schimbă, de la vibe-ul pe care îl dai altor persoane până la modul de a iubi.

Iar pe lângă faptul că avem o problemă în a avea încredere în noi, nu avem suficientă nici pentru ei. ‘Gelozia e de multe ori obositoare și nu mai vreau să dau explicații inutile.’ Aici ne putem lega și de sfatul numărul 1, cum că minciuna ne creează probleme în relație, iar dacă nu spunem liber ce gândim și ce facem, nu rezolvăm nimic. Fiecare are dreptul de a face ce vrea și de a avea timpul său liber, așa că dacă există o balanță între încredere reciprocă și spus adevărul, sigur balanța va ține o perioadă lungă de timp.

Know what you want

Fetelor, pentru a deveni niște femei respectate și mature, trebuie să vă știți idealurile în viață. Pe lângă aceste idealuri, trebuie să știți ce vreți de la partener. Și băieții doresc să ne cunoască gusturile și așteptările de la aceștia într-o relație. Cel mai rău este atunci când noi încă nu știm dacă vrem sau nu o relație cu aceștia iar ei după o lungă așteptare rămân cu buza umflată. Pe lângă timpul pierdut în ambele părți, poate exista și un consum de emoții care duc la tristețe. Ce vor băieții mai pe scurt ? ‘să nu ne mai pierdem timpul cu ele dacă nu sunt capabile să se implice emoțional’.

So ladies, lăsați stresul deoparte și fiți cât mai subiective și directe cu ei. Dacă aveți acel feeling și acei fluturi în stomac, dați frâu liber unei relații care și dacă se va termina sau nu, o să fie o relație dorită și asumată. Dacă nu vă place un băiat, nu continuați cu semne ce pot fi interpretate. ‘Să nu mai dea apa la moară’, spun băieții ‘cât timp sunt nesigure pe ceea ce vor’. Scurt și la obiect: nu vreți relație, spuneți ‘boy bye’. Chiar dacă pe moment păreți insensibile, își dau seama că le faceți și lor un bine.