Cu toții ne dorim o casă curată, fără murdărie sau praf…

În prezent, curățenia nu a fost niciodată mai ușoară, iar rafturile magazinelor sunt pline de produse despre care primim toate asigurările că sunt perfecte pentru ceea ce ne dorim noi să facă: să curețe grăsimea, să dea o nouă față pardoselilor, să facă geamurile să strălucească sau cine știe ce altceva.

Cu toate acestea, majoritatea ingredientelor care intră în componența acestora sunt cele chimice, și care, nu de puține ori provoacă anumite afecțiuni, pornind de la la cele alergice și cutanate, și încheind cu cele asmatice grave.

Cu atât mai mult când în casă sunt și copii, sau animăluțe de companie, și este nevoie ca produsele folosite pentru curățenie să fie naturale.

De aceea, avem câteva recomandări pentru dumneavoastră, cum puteți avea o casă perfect curată, strălucind de curățenie, fără folosirea de produse chimice.

Vase strălucitoare cu doar o picătură de oțet

Cam toate gospodinele au în dotare câteva vase de sticlă, în care mâncarea arată ca desprinsă din revistele de specialitate.

Cu toate acestea, spălarea vaselor nu este ceva prea plăcut, iar strălucirea lor a dispărut de ceva vreme. Pentru a le readuce din nou la viață, trebuie doar să le înmuiați timp de o oră într-un amestec de apă caldă, o lingură de sare și trei linguri de oțet.

Veți fi surprinsă de rezultat.

Depunerile maro de pe faianță, eliminate cu bicarbonat de sodiu

Ați auzit, cu siguranță, de beneficiile bicarbonatului de sodiu. Printre altele, acesta vă vine în ajutor atunci când vine vorba de a elimina depunerile maro de pe vasele de porțelan sau faianță.

Lăsați-le la înmuiat peste noapte într-un amestec format din trei litri de apă caldă și două linguri de bicarbonat. A doua zi, totul a dispărut, iar vasele strălucesc din nou.

Sarea grujoasă curăță grăsimea din tigaie 

Ați pregătit ceva delicios, ați primit aprecierile familiei, dar la final tigaia a rămas plină de grăsime care pare că nu se mai dă dusă de acolo.

Sarea grunjoasă vă este un aliat de nădejde în acest caz, și tot ce trebuie să faceți este să puneți tigaia pe foc, turnați o cană de apă și o cantitate generoasă de sare, după care așteptați să dea câteva clocote, și gata.

Petele de rugină dispar sub magia lămâilor

Câteodată, vasele de email se ”îmbogățesc” cu cateva pete de rugină, de care scăpați mai repede decât ați crede, cu ajutorul unei jumătăți de lămâie, cu care frecați bine zonele afectate, după care clătiți și totul redevine strălucitor.

Dă-i din nou chiuvetei tale strălucirea de odinioară

Chiar dacă o spălați de fiecare dată, chiuveta din metal și-a pierdut demult strălucirea.

Pentru a o readuce la viață, pregătiți o pastă alcătuită din trei linguri săpun, trei linguri de oțet și o lingură de bicarbonat de sodiu.

Chiuveta își va recăpăta luciul, iar amestecul poate fi folosit cu succes și atunci când aveți de curățat gresia din bucătărie.

Petele de pe tapet nu sunt tocmai estetice…

Cu timpul, este și normal ca tapetul să capete anumite pete inestetice. Nu vă grăbiți să apelați la vreo soluție scumpă, sau să înlocuiți tapetul cu altul.

Soluția este la îndemâna oricui și tot ce trebuie să faceți este să frecați bine zona afectată cu o soluție alcătuită din bicarbonat de sodiu și apă.

Depunerile de calcar de pe ibric îți dau bătăi de cap?

Cafeluța de dimineață este un ritual al multora dintre noi, dar ibricul în care o fierbem are mult de suferit din cauza depunerilor de calcar.

Scăpați ușor de ele fierbând apă în care ați fiert un pahar de oțet, la care adăugați și două linguri de bicarbonat de sodiu.

Lăsați să se răcească totul, după care veți observa cum depunerile de îndepărtează ușor, iar strălucirea ibricului vă va face poftă de o nouă cafea.

Ține bacteriile afară din frigider

Dacă vreți ca bacteriile să se țină de parte de frigider, tot ce trebuie să faceți este să dizolvați o lingură de borax în jumătate de litru de apă caldă, adăugați și trei linguri de oțet, iar după ce ați spălat frigiderul, folosiți acestec amestec pentru a-l mai șterge o dată.

Pardoseală strălucitoare se spală cu săpun?

O pardoseală strălucitoare este un semn că acolo curățenia s-a făcut temeinic. Puteți reuși acest lucru extrem de simplu, cu o combinație dintre săpun, suc de lămâie și frecați bine podeaua.

Ștergeți apoi cu o cârpă moale, umedă, iar la final totul va străluci, la propriu de curățenie, iar prietenii vă vor invidia pentru ce ați reușit.

Grăsimea de pe vase se curăță cu muștar

În cazul în care grăsimea de pe vase pare imună la orice produs de curățenie, mai bine recurgeți la o soluție naturală, dar extrem de eficientă.

Puneți cam trei linguri de săpun în 500 ml de apă fierbite, iar după ce acesta s-a dizolvat adăugați puțin praf de muștar. Pasta astfel rezultată se poate folosi cu succes pentru îndepărtarea grăsimii.

După cum vedeți sunt trucuri simple, la îndemâna oricui, dar rezultatele vor fi cu mult peste așteptări!