Dacă vrei sa începi un regim alimentar cu scopul de a da jos kilogramele în plus, ori pentru a avea un stil de viață sănătos și echilibrat, trebuie să ții cont de câteva lucruri pentru a avea succes în respectarea acestuia. Astfel, în acest articol vă voi prezenta câteva sfaturi de care să ții cont dacă vrei să începi un regim alimentar.

Definește-ți obiectivul

Începe prin a te gândi ce vrei să obții prin regimul alimentar. Dacă vrei să slăbești sau să începi un nou stil de viață, ori alt obiectiv, trebuie să știi concret ceea ce îți dorești.
De asemenea, pentru că fiecare persoană este diferită, este important să știi ce fel de organism ai și, totodată, ce tip e metabolism, pentru a găsi regimul potrivit pentru tine. Deci, pe lângă definirea obiectivului, trebuie să te cunoști foarte bine pe tine însuți.

Întemeiază-ți un plan și respectă-l

Un alt lucru important pentru a urma cu ușurință regimul este să îți creezi un plan. De exemplu, organizează-te astfel încât să mănânci mesele principale la aproximativ aceeași oră, în fiecare zi. Bineînțeles, tu știi cel mai bine cum să-ți organizezi timpul, în funcție de programul tău de la job sau facultate.
Totodată, include în planul tău alimentele pe care ai voie să le consumi în mod regulat și ține-le minte pe cele pe care trebuie să le eviți sau să le mănânci mai rar. De asemenea, poți să-ți alcătuiești un plan pentru a merge la sală sau chiar pentru a face exerciții în propria casă. Antrenamentul fizic este și el destul important într-un regim, așa că nu uita să-l adaugi în planul tău, fie că este vorba de câteva ore pe săptămână petrecute în sala de sport, ori chiar de o plimbare în aer liber.
Crearea unui asemenea program te ajută să stai organizat și, astfel, să nu sari peste pașii importanți în menținerea regimului potrivit pentru tine.

Alege-ți o zi „liberă” și răsfață-te

După cum am menționat și mai sus, este important să te ții de planul de acțiune al regimului, să mănânci la orele fixe alese de tine, să faci sport și să consumi doar produsele potrivite pentru tipul de regim pe care-l urmezi.
Totuși, trebuie să te și recompensezi pentru munca depusă și să te bucuri astfel de alimentele pe care nu ai voie să le consumi zi de zi. Poți să-ți alegi o zi pe săptămână sau, dacă vrei să fii mai strict, o zi pe lună, în care să nu te mai ții de regim și să te lași dus de val. În acea zi poți mânca orice, de la snacks-uri la ciocolată, dar bineînțeles cu măsură.
În acest mod, te poți bucura de plăcerile vinovate ale vieții și, în același timp, să nu te simți prost că le-ai consumat, pentru că este important să ai zile libere de la regim.


Ține cont de dietă și în oraș, nu doar acasă

Dacă vrei să ieși cu prietenii la restaurant sau la un suc, nu te lăsa pradă ispitelor și continuă să te ții de regim.
Există o mulțime de preparate pe care le poți consuma în oraș și care nu îți pun piedici în respectarea dietei, cum ar fi salatele sau carnea și legumele la grătar. Iar când vine vorba de băuturi, încearcă să te rezumi la apă sau la sucurile naturale.
Acestea sunt cele mai importante sfaturi de care ar trebui să ții cont dacă vrei să te apuci de un regim alimentar. Pe lângă organizarea planului pentru dietă, este important să ai un psihic puternic pentru a nu te da bătut și a continua să lupți pentru obiectivul tău.