Deși ne place mâncarea tradițional, “ca la mama acasă”, românii au prins totuși gustul preparatelor specifice altor țări și sunt deschiși la fel de fel de combinații ce se află departe de savoarea mancarilor autohtone.

Așa au apărut restaurantele cu specific străin, care încetul cu încetul au început să ia cu asalt piață restaurantelor din România. Dacă ești amator al bucătăriilor internațional, uite aici o lista de patru restaurante cu specific, care s-ar putea să îți placă:

Povești arăbești de pe malul Herastraului

Dacă sunteți în București, dar visați la o vacanță cu iz arăbesc, Zaitoone v-ar putea alina puțin  dorul de călătorie. Aflat într-una dintre zonele selecte ale capitalei, în zona lacului Herăstrău, Zaitoone promite celor care îi calcă pragul o experiență demnă de poveștile orientale. Interiorul specific și muzică tradițional orientală, vin la pachet cu atmosfera. Deși, un restaurant de lux, pentru clienți mâncarea face toți banii. Preparatele sunt pregătite de o echipa formată din chefi cu experiență în bucătăria libaneză, iar meniul pune la dispoziție de la falafel, la humus și de la ras asfour, la clasică shaorma. Un alt plus al restaurantului, pe lângă atmosfera și mâncarea bună, este că pe lângă mesele obișnuite, mic dejun, prânz și cină,  la Zaitoone se pot organiza și petreceri pentru evenimente speciale.

Grecia pe malul Marii Negre

Dacă totuși, va aflăți pe litoralul românesc și vreți să va simțiți că în Grecia, nu ar trebui să ratați manacrea de la Nikos Greek Tavernă. Locația  este situată pe Bulevardul Tomis și face parte dintr-un întreg lanț de taverne, care au fost deschise de o familie autentică de greci, la sfârșitul anilor ’50. Originile patronilor sunt vizibile în restaurant, de la decorurile aduse de aceștia direct din Grecia, până la mâncarea pe care o prepară în stil 100% tradițional. Gyros și souvlaki, fructe de mare, meniul oferă preparate pentru toate gusturile, la prețuri convenabile.

La Dollce Vita la munte

Alfat în Piață George Enescu, Dei Frați aduce Italia în farfuria oricărui iubitor de savoare mediteraneană. Bistro-ul a fost pornit de doi frați, însă numele vine mai degrabă de la o faimoasa cramă din Italia. Deși localul este mic, are un meniu lung cât Turnul din Pisa. Dar preparatele pentru care Dei Frați a devenit atât de popular sunt paștele. În orice fel de combinație, cu spanac sau creveți, iar partea cea mai bună este că sunt făcute chiar de cei de la Dei Frați.

Zenul la el acasă

Zen Garden este amenajat în așa fel încât să ofere exact atmoferă unei grădini asiatice. Terasă abundă în elemente de decor tipic stilului asiatic.

Meniul este și el foarte variat. Toate preparatele sunt atent selecționate și pregătite  de către chef Li Wei, care are grijă să respecte rețetele tradiționale chinezești, pline de savoare. Chef Li Wei are alături bucățări chinezi, fiecare cu propria tehnică. Restaurantul dorește să împărtășească bucătăria autentic chinezească, iar meniul cuprinde reţetele specifice din toate cele patru regiuni distincte ale Chinei: Guangdong, Sichuan, Zhejiang şi zona de nord.  Puteți gustă din toate la Zen Garden, care se află în zona Moșilor, mai exact, pe stradă Silvestru numărul 3.