”DE CRĂCIUN, FII MAI BUN, ALEGE UN TÂRG VEGAN!”

– motto-ul târgului de Crăciun al veganilor

Christmas Vegfair a început astăzi, 19 decembrie și se va încheia pe 21 decembrie, în fiecare zi aducând surprize și încurajând bucureștenii și pe cei din afara capitalei să se bucure de un Crăciun ce alege compasiunea. Succesul primului festival vegan din vară, Vegfest, i-a încurajat pe organizatori să ne aducă un târg dedicat iernii. Casa Universitarilor va găzdui acest eveniment ce a reușit să aducă împreună oameni preocupați de reducerea amprentei de carbon, sustenabilitate, reciclare, ecologie și bineînțeles, protecția animalelor.

”Noi, cei de la asociația veganilor din românia, credem în puterea deciziilor individuale și în capacitatea oamenilor de a schimba, odată cu obiceiurile și lumea în care trăiesc. Din acest motiv, sprijiniți de mulți voluntari, dornici să schimbe lumea în bine, organizăm anul acesta primul festival vegan de Crăciun din România.”

– declarație scrisă pe site-ul evenimentului de către organizatori

Christmas Vegfair a strâns peste 50 de expozanți, asociații din zona drepturilor și protecției animalelor și activități de wellbeing, totul sub atmosfera unui festival cu mâncare bună, muzică pe măsură și o mulțime de activități distractive. Iar accesul în cadrul evenimentului se face cu ajutorul unui bilet în valoare de 10 lei ce se poate achiziționa la intrare.

La acest festival și-au făcut apariția nenumărați expozanți, foarte populari în lumea veganismului precum: Unison, Sara Green, Sublimmme, Fathyia, Naturio și mulți alții. În această zonă nu este doar food court, ci se mai pot achiziționa și o mulțime de produse handmade și cruelty-free, machiaje și produse de îngrijire ecologice, produse precum veselă și ustensile pentru uz casnic susținute de BIOSECTOR și HORECA. Și pe lângă toate acestea, ONG-urile sunt și ele prezente pentru a schimba ceva cu ajutorul vizitatorilor, F.R.E.E., Sanctuarul Nima și Red Panda strângând donații și informându-i pe cei interesați de cauzele pentru care luptă.

Deși atracțiile sunt cele enumerate mai sus, reacțiile și zâmbetele oamenilor fac acest festival un loc ce merită cu adevărat vizitat! Toată compasiunea și fericirea pe care o emană înveselesc locul, iar goana lor după cozonacul vegan este de-a dreptul specială mai ales când este acompaniată de mișcările de dans subtile pe ritmul muzicii pentru a face timpul să decurgă mai frumos atunci când așteaptă la câte un stand.

Și totuși, surprizele nu se termină aici!

În program se găsesc și două spectacole mult așteptate. Vineri, 20 decembrie.

Vineri, între orele 19h00 – 20h30, Alex Zob, Toni Andrei, Simona C. și Mukinka, vor susține un Stand up comedy pentru care oamenii au promis cu mâna pe inimă să nu se supere în caz că vor apărea și glume cu vegani!

Iar sâmbătă, 21 decembrie, între orele 19h00 – 21h00, pregătiți-vă pentru un Live Show – Fairytail – Povești cu zâne și un After Party Alyanna Lu & Dj AxxY pe măsură.

Alyanna Lu va aduce pentru noi, un spectacol ce combină cultura asiatică, spiritualitatea, poveștile cu personaje fantastice și desenele animate japoneze, toate într-un show ce va încheia Târgul Christmas Vegfair exact așa cum trebuie!