Regele Shaman, la fel că Naruto, este unul dintre animațiile care au marcat copilăria multor persoane născute la sfârșitul anilor ’90, începutul anilor 2000. Dacă Naruto a avut parte de o lungă continuare a povestii sale, fanii Regelui Shaman au avut de așteptat. Până acum. La aproape 20 de ani de la sfârșitul seriei, în aprilie anul acesta a apărut primul episod al adaptării.

Vestea că producția se va bucura de o continuare a venit de pe site-ul oficial Shaman King. Anunțul vine în întâmpinarea fanilor cu o surpriză, deși povestea inițială nu va avea parte de o continuare, seria va aduce o adaptare complet nouă a animației originale. Plotul va fi inspirat din toate cele 35 de volume manga și va aduce o perspective complete a lumii creat de Regele Shaman.

Remake-ul aproape nu a mai fost produs

În anul 2017, Hiroku Takei, cel care a creat Regele Shaman, a răspuns fanilor care îl întrebau pe Twitter dacă va avea loc o readaptare a serialului anime.  Acesta a afirmat că a primit oferte pentru producerea unui remake, dar pentru că nu a reușit să folosească primii actori pentru voce și nici muzica pentru coloana sonoră, a renunțat la această idee. Totuși iată că doar câțiva ani mai tărziu, o nouă serie a devenit realitate.

Cum a început fenomenul Regele Shaman?

Regele Shaman este o producție anime, adaptată după seria de cărți manga care poarta același nume. Cărțile au fost publicate intre anii 1998 și 2004, iar primul episod al primei serii anime a fost difuzat în anul 2001. Cu 64 de episoade, anime-ul a luat final în anul 2002. Acesta a fost difuzat de TV Tokyo în Japonia, iar un mai tărziu, a avut loc și premiera în Statele Unite ale Americii, pe 30 august 2003 în rețeaua Fox. În Romania, animația a fost difuzată pe Jetix, ceea ce acum este Disney Channel, că mai apoi să fie reluată de Prima Tv și ProCinema.  Seria manga a avut parte și de câteva spin off-uri.

Povestea originala are în centru pe Yoh Asakura, care vrea să devină următorul rege Shaman prin victoria într-o bătălie care are loc odată la 500 de ani. Lupta strânge la un loc o mulțime de tineri care pot controla spiritele. Câștigătorul  primește abilitatea de a reface lumea așa cum își dorește. Prietenii, shamani puternici și luptele dintre ei, toate acestea sunt doar câteva dintre punctele bonus cu care anime-ul a cucerit atâtea generații.