Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, în care copiii se deghizează sau maschează în diverse personaje înfricoșătoare, precum fantome, vrăjitoare, monștrii, etc. Aceștia colindă din casă în casă, strigând „trick or treat?(păcăleală sau dulciuri)” ceea ce sugerează faptul că dacă nu li se vor oferi dulciuri, persoana colindată va avea parte de o farsă. Simbolul halloween-ului este dovleacul sculptat manual care trebuie să aibă o față monstroasă sau amuzantă, iar în interiorul dovleacului  deseori se regăsește o lumânare.

   Cele mai înfricoșătoare locurile unde vă puteți petrece seara de halloween, pentru a simți cu adevărat spiritul sărbătorii, sunt:

1. Castelul Bran din Brașov, devenit foarte cunoscut datorită asocierii cu domnitorul Vlad Țepeș, căruia i se mai spunea și Dracula, este locul care trebuie vizitat, mai ales în perioada cu halloween-ul. Castelul are o vechime de 700 de ani și este considerat cea mai veche fortăreață din țară, care s-a păstrat intactă după atâta timp. Imediat în apropierea castelului Bran se află și Castelul Groazei, un traseu pe care trebuie să îl parcurgeți dacă doriți să trăiți momente unice, în ton cu sărbătoarea. Traseul este plin de capcane și actori care vor apărea să vă sperie. Pe parcursul acestuia, veți găsi vampiri care ies din sicrie, o cameră cu fantome și cimitire, creaturi care ies din pereți și multe altele. În zona Bran, se organizează și petreceri tematice sărbătorii, pentru a petrece halloween-ul în stilul lui specific.

2. Pădurea Hoia-Baciu din județul Cluj, este renumită pentru fenomenele paranormale și este cunoscută ca cel mai înfricoșător loc din România.

Din cauza faptului că persoanele care vizitează acest loc simt anumite stări de anxietate, au impresia că sunt urmăriți și spun că aud diverse sunete ciudate, pădurea a fost poreclită de către localnici și vizitatori „Triunghiul Bermudelor din România”. Există și o legendă a acestei păduri și anume că acum mulți ani, în această pădure a venit un cioban pe nume Hoia, cu oile sale și că nu s-ar mai fi întors, iar ulterior dispariției sale și a oilor lui, nu s-ar fi găsit rămășițe sau urme a acestora.

3.Castelul Iuliei Hașdeu din județul Prahova, o construcție din piatră albă, de o frumusețe aparte, întemeiat de tatăl Iuliei, cărturarul Bogdan Petriceicu Hașdeu. Tânăra Iulia Hașdeu s-a stins din viață la vârsta fragedă de doar 19 ani, din cauza tuberculzei, tatăl acesteia fiind răpus de durere, la 6 ani după moartea fiicei sale, a construit acest castel. Motivul a fost acela de a comunica cu fiica sa, prin diverse ședințe de spiritism. După ce a decedat și filologul Bogdan Hșdeu, vizitatorii și localnicii susțineau că la lăsarea întunericului, fantoma Iuliei cânta la pian, aceasta reprezentând legenda castelului supranumit „Templul Spiritist de la poalele Carpaților”.

Pe lângă acestea, se numără și Castelul Banffy din Cluj Napoca, Cetatea Medievală din Sighișoara, oraș în care se organizează și festivaluri de halloween, Castelul Corvinilor din Hunedoara și multe altele.

Toate aceste locuri cu o istorie remarcabilă și un design unic, reușesc să creioneze atmosfera sărbătorii de halloween, făcând-o memorabilă.