Cel mai important eveniment cultural de tip expoziție din Romania – Târgul de carte Gaudeamus – și-a deschis ”porțile” chiar astăzi, miercuri, 20 noiembrie pentru iubitorii cititori. Acest eveniment dedicat cărților a încântat peste 100.000 de vizitatori ce îi trec pragul anual, aducând oferte din partea a peste 300 de edituri românești și străine.

Ediția a XXVI-a a târgului anual a adus edituri de la A la Z precum Herg Benet, Humanitas, Corint și Art, fiecare stand fiind câte un univers în care editurile își promovau și vindeau cărțile cu zâmbetul pe buze, fericiți să vadă atâția vizitatori la un eveniment cultural.

Târgul desfășurat  în cadrul ROMEXPO, în Pavilionul B2, a găzduit lansări de carte precum ”Povestea norocoasei Ruth”, autoarea Ruth Behar fiind cunoscută și apreciată în lumea literară pentru volumele sale de poezie, memorii și relatări de călătorie. Totuși, astăzi lansarea a fost făcută de actrița Maia Morgenstern ce a vorbit cu interes despre romanul lui Ruth la standul Corint Junior.

Tot la acest stand, pentru cei care nu vor sa rateze lansarea de vineri, sâmbătă va avea loc lansarea cărții pentru copii ”Malamander” și lectură pe roluri, unde Nicoleta Dascălu (traducătoarea cărții) și Cătălin Strat (director editorial, editura Corint) vor vorbi copiilor și părinților despre această carte.

Desigur, și pentru cei pasionați de SF, editura Crux Publishing va încânta sâmbătă vizitatorii cu invitatul special al evenimentului, scriitorul George Cornilă – unul dintre cele mai importante nume în literatura fantasy contemporană.

Foto: Luciana Gingarasu

Atmosfera, ca de obicei, agitată dar primitoare! 

Aglomerația poate să fie un factor de discomfort atunci când vine vorba de liniștea la care te-ai putea aștepta din partea unui târg de carte. Totuși, fiind cel mai mare târg de carte din Romania, anul acesta sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluției Române din Decembrie 1989, românii s-au adunat să sărbătorească această zi alături de toți iubitorii de carte și alături de edituri.

”Organizat anual de Radio România, Gaudeamus reprezintă,de peste 25 de ani, un reper major al peisajului cultural românesc.” (comunicatul de presă)

Ca la toate edițiile de până acum, unele categorii de publicuri vor avea acces gratuit în cadrul evenimentului, precum: elevii, studenții, cadrele didactice, etc. Cei ce nu fac parte din această categorie vor avea, însă, de plătit taxa de intrare în valoare de 5 lei.

Evenimentul pune la dispoziție o grămadă de oportunități și surprize pentru public în perioada 20-24 noiembrie. Pe langă carți se pot achizitiona și o mulțime de dulciuri, preparate românești și suveniruri la standurile speciale.