Anul 2021 revine cu cele mai mari festivaluri de muzică de toate genurile, organizate în diferite orașe din țară. Cu toții ne-am dorit revenirea la vechile obiceiuri, distracții și multe alte activități, după ce pandemia a pus stăpânire și peste țara noastră. Acum a sosit momentul în care festivalurile își redeschid porțile, cu mare bucurie și entuziasm, nerăbdători să-și reîntâlnească prietenii, alături de care se distrează până în zori, indiferent de vremea de afară.

Cel mai așteptat festival, cu muzică: electronică, techno, dance, DnB, etc, este Untold, care s-a clasat în anul 2019, la ultima ediție a festivalului,  pe locul 8 în topul celor mai tari festivaluri din lume. Anul acesta, Untold se va desfășura în perioada 9-12 septembrie, în decursul a 4 zile și 4 nopți, la Cluj-Arena, în Cluj-Napoca. Printre persoanele care vor participa la acest festival se numără și cei care și-au achiziționat deja biletul de anul trecut, pe care l-au transformat într-un voucher, valabil timp de 3 ani. Acest voucher permite accesul la festival la o singură ediție a acestuia, fiecare persoană alegând ediția la care va participa, voucher-ul fiind valabil până în anul 2023.  Untold a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri, datorită artiștilor ce au urcat pe scenă și au reușit să creeze o atmosferă cu totul specială, plină de emoție și unică. La această ediție, printre participanți se numără : Dimitri Vegas, Like Mike, Steve Aoki, DJ Snake, Afrojack, etc, iar pentru prima dată pe scena Untold, va urca TYGA, cel mai cunoscut și iubit rapper american. Biletele pot fi achiziționate și pentru o seară de festival și pentru toate serile, sau chiar abonament cu acces total și cazare, existând și abonamente VIP.

Un alt festival pregătit să își reia activitatea este Electric Castle, care combină muzica electronică, cu cea rock, reggae sau hip hop. Acesta se va organiza la castelul Banffi din Bonțida, în perioada 6-8 august și la Cluj-Napoca, în perioada 9-15 august. Artiștii prezenți la eveniment sunt pe de-o parte la Bonțida : Mind Against, Dj Marky, Mucho Caliente, G76, etc, iar pe de altă parte pe scenele din Cluj, își vor face simțită prezența : Bassaka, Dimension Dj set, Jimi Jules, Cardinal și mulți alții.  Biletele pentru accesul la festival sunt de mai multe tipuri: abonament pentru toată perioada evenimentului, bilet cu acces total și zonă de campare doar în locația Bonțida, sau bilet de intrare doar pentru accesul unei zile de festival.

Hustle Music Festival, un alt eveniment cunoscut și mult așteptat de iubitorii de muzică trap, hip-hop, electronică, etc ce se va desfășura în perioada 2-5 septembrie, la Bistrița. Printre artiștii care vor urca pe scenă, se numără :  Ian și Azteca, Killa Fonic, Șatra Benz, Nane, Dj Mikey, Dragonu AKA47 și mulți alții. Accesul la festival are o varietate foarte mare de bilete și abonamente : bilet pentru o singură seară de festival la alegere, bilet cu acces general în toate serile, bilet VIP, pachete pentru 2,3,5 sau 8 persoane pe întreaga durată a festivalului și alte categorii.

Alte festivaluri de muzică ce se vor organiza în decursul anului curent, sunt: Saga Festival (10-12 septembrie) în parcul Izvor din București; Summer Well (13-15 august) în Buftea, București; Electric Nights (27-29 august) la Summer Camp Brezoi,etc.

Ceea ce este foarte important de reținut este faptul că accesul la oricare dintre festivaluri, este permis doar persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare și dovedesc acest aspect, prin prezentarea fișei de vaccinare și a actului de identitate.