Premiile Oscar de anul acesta au avut ca vedeta producția Nomadland, care a primit premiul pentru cel mai bun film. Deși Oscarurile adună în fata ecranelor milioane de cinefili, exsta o mulțime de ecranizări spectaculoase care fie nu au obținut distincția Academiei Americane de Film, fie nici măcar nu au fost nominalizate. Astăzi iți prezint cinci filme bune, demne de Oscar, cu actori sau interpretări care au rămas în imaginea publicului, dar fară un premiu în palmares.

Some Like It Hot

Nici măcar Marlyn Monroe nu a adus noroc filmului Some Like It Hot, desi este unul dintre cele mai reprezentative filme ale perioadei anilor ’50-’60. Cu Tony Curtis, Jack Lemmon și inegalabila Marlyn Monroe, regizorul Billy Wilder a dorit să aducă publicului povestea spumoasă a doi martori la o răfuială între bande, care mai apoi fug pentru a-și salva viață. Aceștia recurg la tot feluri de măsuri pentru a se ascunde și ajung să se îndrăgostească de două cântărețe dintr-o trupă. Filmul este un remake a filmului francez Fanfare d’Amour.

Pulp Fiction

Spui Tarantino și imediat  îți apare în minte posterul filmului Pulp Fiction. Deși o producție atât de iconică, Tarantino nu a obținut niciun premiu la Oscarurile din 1995, deși a primit șapte nominalizări. Cu toate acestea, povestea este o combinație de umor, ironie și violență pe care orice fan Tarantino le va aprecia.

Vertigo

Alfred Hitchcock, celebrul regizor care l-a creat pe Norman Bates, a fost de fiecare dată la un pas de a câștiga un premiu Oscar. Vertigo prezinta povestea unui detective care se îndrăgostește nebunește de cea pe care o urmărea, soția celui mai bun prieten al sau. Desi a fost nominalizat de doua ori, filmul nu a câștigat niciun premiu al distincția Academiei Americane de Film.

Certified Copy

Deși a făcut furori la Cannes, Certified Copy nu a primit nici măcar o nominalizare la Oscaruri. Prestația fară cusur a lui Juliette Binoche a rămas fară nicio distincție, însă povestea relației dintre un scriitor britanic și un dealer de antichități merita mai multa recunoaștere.

The Truman Show

Cu unul dintre cei mai iubiți actori ai Americii, Jim Carrey, The Truman Show este unul dintre cele mai bune ecranizări regizate de Peter Weir. Deși nu a obținut decât o nominalizare la Premiile Oscar, The Truman Show este un film de comedie cu iz de SF, care prezintă povestea unui om care nu își dă seama că viața lui are loc în centrul unui show de televiziune. Protagonistul începe o căutare pentru a descoperi adevărul despre propria viață.