“Pentru o femeie, machiajul este o modalitate de a se simți ea însăși, însă mai drăguță și mai încrezătoare”- Bobbi Brown

Ladies, cam așa este! Cu toate știm puterea machiajului și de aceea îl adorăm. Astăzi îți voi vorbi despre cât de multe îi datorăm amândouă… și de ce îl folosim.

Sigur, naturalețea este frumoasă. Dar a fi naturală nu înseamnă a nu avea grijă de tine. Și mai știm că baieților le plac acest tip de fete care nu petrec ore întregi în fața oglinzii doar pentru a ieși în parc la o plimbare cu câinele.

Însă și pentru o fată care alege să fie cat mai naturală, este bine venit oricând un fond de ten, anticearcăn, rimel și un gloss. Cu toate știm acea senzație după terminarea unui make-up, oricât de simplu ar fi acesta.

Am putea spune că produsele de make-up sunt o minune dumnezeiască, mai ales atunci cand te trezesti dimineața și vezi cat de răvășită arată fața ta. Toate femeile sunt frumoase, cu sau fără make-up, nu spune nimeni că fără machiaj ești un “monstru” sau nu spune nimeni că trebuie să te machiezi ca să fii frumoasă.

Însă multe dintre noi recunoaștem că suntem mult mai încrezătoare și ne simțim mult mai in largul nostru atunci când după ce ne-am uitat în oglindă, ne-am spus: “Hello, princess!”

Folosit de mii de ani…

Machiajul a apărut acum mii de ani, în Egiptul Antic, încă din primul secol al omenirii. Egiptenii sunt printre primii care au confirmat importanța machiajului. Aceștia foloseau ingrediente naturale, ca unguentul, o substanță hidratantă, și funinginea, pe post de fard de ochi, pentru a-și înfrumuseța tenul și înfățișarea. Egiptenii știau foarte bine cât de mult contează să ai un ten fin și niște ochi seducători.

S-a demonstrat că, tot in primul secol, romanii foloseau fard de ochi și produse de machiaj pentru gene. Ei foloseau și creta, pentru ca tenul să pară mai alb, și ruj.

Cât mai multe produse pentru noi

Aproape în fiecare an apare ceva nou, fie vorba de un produs de make-up, fie vorba de o nouă tehnică de a folosi tușul sau creionul de ochi. Iar cu toate acestea, când apare un produs nou și îl folosești pentru prima dată, vezi cât de bine își face treaba alături de celelalte produse și te întrebi: “cum de am stat pana acum fără el? “

Nu pot să-mi explic cum încă mai apar atât de multe produse de înfrumusețare, însă ca fete știm că trebuie să le avem pe toate sau de a spera ca iubiții să ni le facă cadou de Crăciun.

Cum ne ajută machiajul

Bun, știm deja că produsele de make-up ascund imperfecțiunile și te ajuta să-ți conturezi look-ul. Știm deja că la un eveniment nu poți merge oricum, mai ales fără machiaj. Asta e lege (nescrisă)!

Am putea spune că makeup-ul ajută la realizarea unor măști, care sunt extrem de folositoare atât în lumea filmului sau al teatrului, unde avem nevoie de machiaj pentru a creea personaje, cât și în viața de zi cu zi, unde personajul principal ești mereu tu. Imaginează-ți scenariul: trebuie să te duci la un interviu, arătând impecabil pentru a face o impresie bună.

Cu o noapte înainte, iubitul s-a desparțit de tine. Bineînțeles că deja ai apucat să dai sfoară-n țară ca să ai prietenele alături atunci când plangi 3 ore, apoi vine ideea “stralucită” de a vă duce undeva pentru “1-2” shooturi pentru a înneca dorul.

Zorii zilei te prind trează, plânsă, mahmură de la “2” shooturi și cu o durere imensa de cap. Ce faci cu cearcănele, posibil și cu coșurile, rimelul scurs și zâmbetul șters după față? Aici intervine rolul de fată independentă, iar după make-up și câteva retușări arăți ca nouă. Și când vezi cât de bine arăți acum, n-ai cum să nu scoți un mic zâmbet, să treci peste cu capul sus.

Eu una apreciez aceste fete care își ascund durerea cu un zâmbet și puțin machiaj. Ca fete, trebuie să părem mereu puternice și încrezătoare. Și ce mai este foarte bine dacă ne ștergem chipul trist de pe față ? Evident că atragem atenția mai repede a baieților așa că îți poți găsi mai ușor și perechea.

Despre dragostea la prima vedere 

Cine spune că doar interiorul atrage, ei bine, minte. Bineînțeles că și interiorul este important, felul cum gândești, felul cum iubești și așa mai departe.

Însă un baiăt niciodată nu s-ar îndrăgosti de o fată cu aspect neîngrijit. Plus.. nici la prima vedere nu-și va da seama că ești o ființă sensibilă căruia îi plac romanele polițiste și plimbările cu bicicleta.

În ochii tăi nu se pot citii gândurile dar cu niște gene curbate poți să-i faci să-și dorească să le audă. Și chiar dacă baieții nu sunt ei in temă, spun că nu ne înțeleg și că nu avem nevoie, tot apreciază o fată frumoasă ce radiază în jurul lor.

Acestea fiind spuse…

În concluzie, produsele de make-up, de la cel mai mic la cel mai mare, de la ruj la spray de fixare, de la fardul de sprancene la blush și asa mai departe, toate sunt adorate de noi si de toate avem nevoie, măcar o dată în viață.

Iar daca tot le avem, dacă tot există, dacă cineva și-a pus mintea la încercare ca să ne ajute pe noi fetele să fim mai frumose, de ce să nu ne ajutăm de ele? Viața e mult mai frumoasă când o privești din toate unghiurile.

Iar cu un machiaj potrivit, nicio fată nu stă cu capul în pământ. Fruntea sus, ladies! Cât mai sus să vă observe lumea highlighterul.